З метою вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні, прищеплення любові до Батьківщини, формування у школярів цілісного ставлення до України, прав та свобод людини, розвитку в учнів почуття національної свідомості та громадянської активності , виховання патріота, громадянина, готового захищати  свою Батьківщину, 20 лютого у ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Піщане було проведено лінійку-реквієм « Білі лебеді у небесах з перебитими крильми».

Ведучі пригадали розвиток страшних подій періоду листопада  2013 -  лютого 2014, усі присутні переглянули відео-презентацію з реальними кадрами пережитого. Учні 5-7 класів розказували вірші. Дівчата старшокласники заспівали пісню «Мамо не плач». Школярі розіграли діалог «Розмова Ангела - охоронця  і душі солдата». Завершилась лінійка запаленням свічок, під мелодію гімну Небесної Сотні « Плине кача»,  ведучі запалили свічку і передали її учням по колу.

У кожної держави є такі події, які назавжди викарбовуються в історії країни, їхні дати пам’ятають  протягом віків. Такі події змінюють хід історії та світогляд громадян. Таким став для нас українців, Євромайдан. 6 років тому силовиками було здійснено масовий розстріл протестувальників. За три дні загинуло близько сотні людей. Кожен із них заплатив за свої переконання надто високу ціну – власне життя.


 В рамках проведення тижня біології в колі 19.02.2020 року відбулася гра-квест «Пошук скарбів». Метою цього заходу було стимулювати пізнавальну діяльність учнів; розвивати інтерес до біології, вміння працювати в групі, самостійно мислити, робити висновки.

Дві команди учасників завзято виконували завдання, крок за кроком наближаючись до «скарбу». Та спритнішою виявилась команда «1. Її учасники Демидюк Максим, Федік Олена, Федік Мирослава, Чубара Андрій, Заєць Валентина, Кузьмич Анастасія отримали в подарунок «скарб» - напій бадьорості «Живчик». Друга команда одержала солодкі заохочувальні призи.

Успіхів вам, юні біологи!

 

 

 

 

 

 Переглянути фотографії


 Війна. Чужа. Нежданна. Непотрібна.

Геройство. Біль. Дочасна сивина.

Прокляття чаша випита до дна.

Жорстока тиша. Вибухоподібна.

15 лютого минув 31 рік,коли останній наш солдат був виведений за межі  республіки Афганістан.

14 лютого в Піщанській ЗОШ І-ІІІ ступенів вчителем історії Федік С.С. був проведений урок-спомин  «Чужа та непотрібна війна.» Під час  уроку учні ознайомилися з масштабами  складних  і неоднозначних подій в Афганістані, переглянули  документальні відео фрагменти про Афганську війну, вшанували пам’ять тих ,хто поліг в Афганських ущелинах, схиливши голови  у скорботній хвилині мовчання.

Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах та серцях тих,хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів, братів.

 Ці події назавжди залишаться в пам’яті  українського народу  та будуть прикладом для молодого покоління.


 Для цьогорічних випускників останній дзвоник пролунає лише у травні,але прощальний випускний бал—не привід залишати рідну школу назавжди.До неї можна повернутися знову—у День зустрічі випускників.                        

У лютому місяці школи  радо відчиняють двері для своїх колишніх учнів. Сьогодні ці випускники мають різні професії,сім'ї,дітей,але завжди їх об'єднуватиме навчальний заклад,у якому пройшли кращі роки дитинства та юності.                       

8 лютого 2020 р. ЗОШ І—ІІІ ступенів с. Піщане радо зустрічала випускників 1970, 1980, 1990, 2000, 2010р.               

Гості свята мали змогу відчути себе знову хлоп'ятами і дівчатами,якими були 50,40,30,20,10 років тому, коли бігали шкільними коридорами,жартували,сміялися.     З привітальним словом до випускників звернувся директор школи Демидюк С. С. та класні керівники випуску 2000 р. і 2010 р. Савонюк Н. П. і Федік В. М.   Педагоги—організатори Оліферчук О. С. і Заєць О. В., вчитель музики Заєць С. В. підготували святковий концерт,під час якого учні школи декламували вірші,співали пісні. Радісна і хвилююча зустріч поєднала людей,які колись разом навчались,ділили труднощі і перемоги, подарувала чудову нагоду поспілкуватись та дізнатись,як склались життєві дороги один одного.

 

 

 

 

 Переглянути фотографії


 29 січня 2020р.   у ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Піщане відбулася загальношкільна  лінійка до Дня пам’яті  героїв Крут.

  Учасники даного заходу  ознайомили  усіх присутніх з подіями важких хвилин бою, коли 300 йшло проти тисячі.

                     Під Крутами сльози, зітхання тяжке…

                     І як же так сталось, здатний хто на таке?

                     Стало каменем серце отут біля Крут

                     І заповідь Божа затоптана в бруд.

                     А заповідь п’ята  каже : «Не вбий!»…

Хвилиною мовчання вшанували полеглих хлопців,які без вагань віддали молоде життя в ім’я волі свого народу. Запаливши свічку, дружньо у спільній молитві просили кращої долі для держави.

                    В молитвах всіх героїв пригадаєм,

                    Живим у Бога будем щедрості просить.

                    Воскресне дух,я всіх вас закликаю:

                    «Людської пам’яті свічу яскраву запаліть».

Нехай пам’ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною, а подвиг юних українських хлопців-студентів стане для нас  прикладом, як потрібно любити рідну землю.

        Слава Україні ! Героям Слава!

 

 

 

 Переглянути фотографії


   Це Голокост- всього  лиш одне слово,

Та його сенс –пекучий болі жар,

Вбивали всіх!... старого і малого,

Мало хто життя порятував.

27 січня у всьому світі відзначається  Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Це події пов’язані з великими втратами у ХХ ст.

 З нагоди Дня пам’яті жертв Голокосту 27 січня 2020р. в Піщанській ЗОШ І-ІІІ ступенів учителем історії  Федік С.С. була проведена бесіда зі старшокласниками » Трагедія, історія, пам’ять».

  Учитель у своїй бесіді  назвала  історичні факти, які увійшли  в історію, як трагедія ХХ ст. та передала всю глибину трагізму приречених на смерть людей.

     Учні 9-11 класів переглянули документальний фільм  «Шлях до нацистського геноциду».

 Усі присутні  вшанували  пам’ять померлих хвилиною мовчання.

 На жаль, багато людей нічого не знають про Голокост, який забрав мільйони людських життів. Пам’ять про цю трагедію необхідна, щоб наші діти не стали жертвами, катами чи байдужими спостерігачами.

 

 

 

 Переглянути фотографії


     22 січня український народ святкує величну дату своєї багатовікової історії- День Соборності України.                         

     Слово  «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. Це свято об’єднання всіх українських земель в одну спільну Соборну Українську державу.

    22 січня 2020р. в Піщанській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися заходи,які пройшли під знаком єднання українського народу  та під загальним  гаслом «Єдина і неподільна Україна» з використанням історичних паралелей подій, пов’язаних із боротьбою українців за єдність держави в минулому столітті і нинішньою звитягою народу проти експансії на українські землі.   

    У школі була проведена  загальношкільна лінійка, яку підготували педагоги-організатори Оліферчук О. С., Заєць О. В., а учні 7 класу розповіли присутнім  про всі події  далекого 1919 р.

     Після  лінійки пройшов флеш-моб «Схід і Захід єдині», під час якого діти і вчителі  утворили «живий ланцюг» єдності.

     Класними керівниками 2-го і 3 –го класів Гноянець Л.О. і Гноянець Т.С. були проведені виховні години «День Соборності України».

       Ідеї соборності,єдності батьківських земель,незалежності і державного суверенітету зміцнюють нашу віру у свою спроможність  бути господарями  власної землі та здатність  забезпечити достойне життя кожного громадянина України.

 

 

 

 Переглянути фотографії


     Новорічні свята-чарівні . Напередодні Нового року, 26, 27 грудня 1919 року у Будинку Культури було проведено Новорічні свята. Саме з цього часу ми всі знову починаємо вірити в казку, сподіваємося на щасливі зміни і , затамувавши подих, загадуємо бажання. А щоб ці бажання справдилися, учнями школи потрібно було підготувати казкову атмосферу - прикрасити новорічну ялинку, актову залу. Саме новорічна ялинка - найголовніший атрибут Нового року.

    У цей день у всіх учнів, вчителів та батьків був передсвятковий настрій, відчуття казки та чогось чарівного – новорічного . Святкування Нового  року проходило у 3 зміни : п’ятирічки , 1 та 2 класи;  3-4 класи; 5-11 класи.

  Святкову програму для учнів початкових класів вела ведуча та  Дід Мороз із Снігуронькою. Учні 1-4 класів підготовили казки на новий лад: «Ріпка», «Попелюшка», «Колобок», « Рукавичка», «Під грибом».  Традиційно учні початкових класів водили хороводи, танцювали круг ялинки, розказували вірші, хизувалися новорічними костюмами.

    Новорічні свята – це чудовий спосіб проявити акторські здібності. Активними учасниками на новорічних дійствах стали учні 5,6,7, 8, 9 , класів.

    По закінченню свята для старшокласників була організована Новорічна дискотека.

 

 

 Переглянути фотографії


   Хто не знає про Святого Миколая? Малий і старий знає про нього! Щороку він приходить у кожну господу з миром і дарунками. Для маленьких стає чарівною казкою, коли невидимо з’являється   вночі і кладе під подушку такі бажані гостинці. Виростають діти - і добра казка зникає, а Миколай залишається.

  Напередодні свята, для учнів 1-х класів та підготовчої групи в школі  учні 4-х , 5-х, 7-х класів на чолі з педагогами-організаторами Оліферчук О. С., 

Демидюк Т. С. та вчителем музики Заєць С. В. організували та провели свято Миколая . До  дітей на свято завітав казковий Миколай та його помічники янголи, які подарували дітям  солодкі подарунки.

  Наслідуємо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх.

 

 

 

 

 Переглянути фотографії


У загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів с. Піщане відбулася відкрита тематична лінійка «Запалимо свічку», приурочена  Дню пам’яті  жертв голодоморів, яку підготували учні 4 –го та 6-го  класів та педагог-організатор.

Метою проведеного заходу було вшанувати пам'яті безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей, виховувати в дітей особистісні риси громадянина України, патріотизм, розвивати в дітей траурний етикет, дотримання традицій вшанування померлих і загиблих.

Прозвучала пісня Оксани Білозір «Свіча» у виконанні учениць 9-го класу Юянець Ірини та Савонюк Юлії.  Учні знову змусили згадати кожного з присутніх про ті страшні часи Голодомору, задуматись над трагедією, що не минула майже жодну сім’ю українського народу. Серця  учнів  та вчителів не залишились байдужими після участі в лінійці і скорботної хвилини мовчання та вшанування пам’яті загиблих в 1932-1933роки .

23.11. 2019р. о 16.00 в школі відбулася акція «Запалимо свічку».

 

 

 

 Переглянути фотографії


   21 листопада 2019 року в  загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів с. Піщане відбулася загальношкільна лінійка до Дня Гідності та Свободи, метою якої було вшанування подвигу, мужності, стійкості, відданості, патріотизму громадян, які в листопаді 2013 року – лютому 2014 року  постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору; прищеплення любові до Батьківщини, донесення до учнів об’єктивної інформації про доленосні події в Україні.

 

 

 Переглянути фотографії


     До Міжнародного дня толерантності, який світова спільнота відзначає 16 листопада, у ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулася акція «Дерево толерантності».

Педагог ознайомила присутніх з поняттям «толерантність».

Учні разом із педагогом виділяли основні риси толерантності: взаєморозуміння, терпимість, дружба, взаємодопомога, доброзичливість, що таке повага одне до одного.

Будьмо  толерантними!

 

 Переглянути фотографії


      З 1 по 31 жовтня 2019 року в ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Піщане проходив Всеукраїнський  місячник шкільних бібліотек. Цьогорічний місячник проходив під гаслом»  Бібліотека Нової української школи  – простір для освітніх можливостей кожного учня». 

   Протягом місяця були проведені бесіди: «Як виховати творчого читача?», «Діти, книга, бібліотека». У бібліотеці оформлені виставки: «Книжкова алея», «Творили й творимо для вас» (день письменників – ювілярів). У другому класі провели бібліотечний урок «Бібліотека – територія читання». Педагогами – організаторами організовано конкурс малюнків «Ми нащадки козацького роду». У бібліотеці проходили інформаційні хвилини: «Покрова Пресвятої Богородиці», «День Українського козацтва», «День Захисника Вітчизни». Для молодших школярів була організована екскурсія до сільської бібліотеки.

 

 

 Переглянути фотографії


  14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День Українського козацтва та Захисника Вітчизни.

Традиційно, у переддень свята, з метою вшанування мужності  та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у сучасної солоді, у нашому  закладі проводиться загальношкільне дійство «Козацькі забави». От і цей рік не став виключенням, бо ми також часточка нашої країни, і наше завдання – відроджувати й примножувати традиції українського народу.

У конкурсі взяли участь учні 9-го, 10-го та 11-го класів. Переможцями стали учні 9-го класу, які були нагороджені грамотою.

У приміщенні школи відбулася виставка малюнків та плакатів «14 жовтня – День Захисника України та Козацтва », яку підготували учні всіх класів.

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

 

 

 

  

Переглянути фотографії


    Учитель… Таке ніжне, світле, слово. Воно лунає так дзвінко, як чисте джерельце, воно лине, як та провідна зірка, що осяює путь. Але водночас це слово закликає до праці, до дії, творчого пошуку, самовизначення. З нагоди дня вчителя  в ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Піщане було проведено свято «Вітаємо вас, учителі». Учні школи звернулися зі словами подяки до вчителів школи, подарували їм безліч пісень, віршів, інсценізацій. Від імені дирекції школи були нагороджені грамотами вчителі за результативну працю впродовж минулого навчального року. Присутні та директор школи  подякували організаторам свята – педагогам-організаторам Оліферчук О. С., Демидюк Т. С. , та вчителю музики Заєць С. В.  за цікавий захід.

 

 

  

Переглянути фотографії


    Музика одна з прекрасних естетичних цінностей людства. Вона сприяє гармонізації нашого загального світовідчування, виступає інструментом самовираження і натхнення, служить джерелом непередаваних відчуттів і емоцій.

З нагоди Міжнародного  дня музики 1 жовтня в школі, вчителем Заєць С. В., було проведено флешмоб з молодшими школярами та вікторину "У світі музичних інструментів", а учні 5 та 7 класів підготували цікаві стінгазети. Сьогодні замість традиційного дзвінка лунала музика, яка запрошувала на уроки та перерву усіх учасників освітнього процесу.

 

 

 

  

Переглянути фотографії


У межах місячника «Увага! Діти на дорозі» у 5 класі було проведено вікторину «Знавці правил дорожнього руху». В конкурсі взяли участь дві команди «Пішоходи» і «Водії». Учасники відгадували загадки, кросворд, відповідали на питання вікторини. Обидві команди були нагороджені грамотами.

 

 

  

Переглянути фотографії


Найбільше в світі щастя – це мир на Землі , коли люди живуть спокійно, земля буяє квітом, а не здригається від страшних вибухів, а діти вільно спілкуються, здобувають знання, щоб зробити рідний край ще прекраснішим. Ми, учні та педколектив ЗОШ  І - ІІІ ст. с. Піщане, закликаємо всіх людей на планеті: «Живіть у мирі та злагоді!»  

   До відзначення Міжнародного дня миру учнями ЗОШ І-ІІІ ст. с. Піщане було проведено акцію під гаслом «Ми за мир на всій планеті.»

 


У третю неділю вересня відзначається день, який присвячений турботливим господарям лісу. Люди своєю роботою збільшують багатство лісів, вони стежать за тим, щоб лісові ресурси були використані раціонально і за призначенням. Цього року учнів нашої школи привітали працівників Великообзирського та Боровненського лісництв, які розміщені на території нашого села.

 

 

Переглятути фотографії


12.09.2019 року, старшим ДОП Дейнекою А. С., було проведено профілактичний урок на знання та дотримання правил дорожнього руху в рамках Місячника «Увага! Діти на дорозі!»,  для учнів 8- 11 класів.


Урочисто і святково пролунав сьогодні перший дзвоник у Піщанській ЗОШ І – ІІІ ступенів

с. Піщане.

На подвір'ї  школи зібралися святково одягнені школярі з великими букетами квітів, батьки учнів, мешканці села.

До навчального закладу на свято завітали: 

Голова сільської ради Смаль Ростислав Павлович, настоятель Свято – Покровського храму отець Миколай.

Свято відкрилось Державним Гімном України. Усім хто розпочав новий навчальний рік  шановні гості побажали наполегливості, терпіння, нових звершень та успіхів. Цей святковий день не обійшовся також без подяк і нагород. Кращим з кращих були вручені грамоти,  а школа отримала у подарунок плазмові телевізори та спортивний інвентар.

 

 

 

Переглятути фотографії