У Піщанській школі пройшло урочисте вручення свідоцтв про закінчення базової середньої освіти.

 

Дійство відбулося 15 червня, у приміщенні їдальні.

 

На свято завітали батьки, рідні та друзі, а також дирекція школи та вчителі.

 

Панувала радісна атмосфера, адже, позаду успішно складені іспити, а попереду літні канікули. Для декого це свято стало прощальним з рідною школою, а дехто, відпочивши та подорослішавши, 1 вересня цього ж року знову переступить поріг рідної школи і вирушить в подорож за новими відкриттями та знаннями.

 

 

Переглянути фотографії


З 27 по 31 травня 2019 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Піщане працював пришкільний літній німецькомовний табір „ Sommertag. Welt der Hobbys“.


    Свято останнього дзвоника в Піщанській школі. Щасливого життєвого шляху, дорогі випускники!

 

24 травня відбулося справжнє свято весни та юності на подвір'ї  Піщаснської школи.

Пролунав останній дзвоник цього навчального року для всіх школярів, а для випускників одинадцятого класу – останній шкільний дзвоник у їхньому житті.

З теплими словами на адресу  усіх присутніх виступив директор школи Демидюк Степан Савелійович, який вручив найактивнішим учням та  вчителям грамоти .

На свято до нашої школи завітали гості – голова сільської ради Смаль Ростислав Павлович, лісничий Боровненського лісництва Володимир Миколайович Левосюк, настоятель Свято-Покровського храму отець Миколай, які висловили побажання успіхів і натхнення усій шкільній родині, а передусім, випускникам одинадцятого класу.

 

Дорогі наші випускники, щасливої вам життєвої дороги!

 

 

 

 

Переглянути фотографії

 

 


     Напередодні 9 травня біля Обеліску Слави зібралися учасники АТО, вчителі, учні та мешканці села, щоб відзначити День Великої Перемоги. 

Гімном України та словами вдячності розпочався мітинг-реквієм.

Під час мітингу до присутніх звернулися голова сільської ради Смаль Р. П., директор школи Демидюк С. С. Слова глибокої поваги висловив  Степан Савелійович і на адресу справжніх патріотів, мужніх захисників, які нині обороняють нашу Вітчизну в зоні антитерористичної операції.

Хвилиною мовчання вшанували учні школи та гості свята загиблих співвітчизників.

Завершився захід покладанням квітів до Обеліску Слави. 

 

 

 

 

Переглянути фотографії

 

 


         

 З 22 по 27 квітня 2019 року у школі проведено Тиждень охорони праці під загальним девізом: «Безпечне та здорове майбутнє нації». Мета проведення тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності - комплексне розв'язання питань забезпечення безпечних умов навчання і праці учасників навчально-виховного процесу та активізація діяльності навчального закладу з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.

     Федік Л. І., заступник директора з навчально- виховної роботи розробила план заходів Тижня охорони праці. До проведення заходів Тижня охорони праці були залучені вчитель правознавства Федік С. С.., класні керівники 1-11 класів, бібліотекар школи Шпанчук Ж. П., практичний психолог  Демидюк Т.С., педагог – організатор Оліферчук О. С., учителі  основ здоров’я Федік В. М.  та ЗВ Приходько С. В.

      У ході проведення Тижня охорони праці всі заплановані заходи виконано.

Про «Організацію роботи з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності  презентував директорш школи Демидюк С. С. Заступник директора з НВР Федік Л. І. провела практичне заняття  з учителями «Найпоширеніші ситуації можливої небезпеки у школі: «Як запобігти та що робити у разі її виникнення»». Чубара О. В.., медсестра школи, підготувала пізнавальну лекцію для учнів 1-4 класів «Що я роблю для збереження свого життя і здоров’я».

      У коридорах школи, класних приміщеннях  вчителі початкових класів та вчитель образотворчого мистецтва Демидюк З. А. організували виставку дитячих малюнків «Охорона праці очима дітей» з нагоди Дня охорони праці в Україні у 2019 році, оформили куточки,  присвячені Дню охорони праці з питання «Безпечне та здорове майбутнє нації».

      Приходько С. В., вчитель фізичної культури, провів спортивні змагання, присвячені Дню охорони праці.

     На уроках трудового навчання учні мали можливість почути інформаційні повідомлення «Підліткам про працю» (вч. Федік В. М.).

     Практичниим психологом Демидюк Т. С. створений буклет «Система управління охороною праці в школі». Шпанчук Ж. П.., бібліотекар школи, оформила тематичну  виставку  літератури та періодичних видань «Моє життя, моя робота, моя безпечна праця».  Під час проведення комплексних заходів особлива увага приділялась створенню здорових та безпечних умов праці на кожному робочому і навчальному місці.

     Протягом тижня перевірено дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці, відповідних інструкцій; ведення журналів реєстрації інструктажів з охорони праці.

     У ході перевірки виявлено:

- стан приміщень навчального закладу та параметри мікроклімату задовільні, відповідають вимогам гігієни навчання та праці;

- працівники школи своєчасно проходять медичні огляди;

- внесення записів та оформлення «Листків здоров’я» у журналі обліку навчальних занять здійснюється вчасно;

- електромережа у навчальному закладі встановлена відповідно до вимог Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.

Також під час Тижня охорони праці проведено рейд-перевірку з виконання учнями вимог безпеки життєдіяльності. У ході рейду-перевірки встановлено, що під час навчальних занять на уроках фізичної культури, інформатики  та у  майстерні перед початком уроків учителі проводить інструктажі з безпеки життєдіяльності та контролюють їх дотримання учнями під час навчально-виховного процесу.

    Учні та працівники школи взяли участь у об’єктивному тренуванні на тему «Евакуація учнів» по сигналу ЦО «Увага всім».  Проведено тренінг для педагогічного колективу «Будь здоровим, учителю!»(соц.. педагог Кузьмич Л. М.). Протягом тижня класні керівники 1-4 класів провели години спілкування  на тему «Збережи своє здоров’я»,  5-11 класів – єдиний урок на тему «28 квітня -  Всесвітній день охорони праці»,  виховні години «Безпечна праця - крок у щасливе майбутнє». Також учні мали змогу переглянути відеоролики з питань охорони праці, проаналізували можливі аварійні  ситуації на підприємствах та заводах, у побуті, а також змоделювали алгоритм дій в разі оголошення евакуації. Вчилися застосовувати підручні засоби індивідуального захисту.  Проведені практичні відпрацювання правил  поводження з вибухонебезпечними  предметами: Боєприпаси - Піротехнічні засоби. 

     Навчальні тренування показали, що невоєнізовані формування знають і вміють виконувати свої функціональні обов’язки.

     Під час загальношкільної лінійки висвітлювалась тема про викоренення причини травматизму та захворювань на роботі, під час навчання і в побуті, як серед працівників так і серед учнів. Підведені підсумки проведення Тижня.

 

 

Переглянути фотографії

 

 


 

    7 квітня в Піщанській школі було проведено свято «Посвята у веселята», у вигляді гри-подорожі «Веселковим містом». З умовами гри дітей ознайомили ведучі, які вели святкову програму. «Веселкове місто» складалося із двох вулиць. На кожній із них по три зупинки. На зупинках дітей зустрічали різні герої із розважальними завданнями: баба Одарка, Мавка, Незнайко, Весела гра. Також від  першокласників пролунали вірші та пісні. Вкінці заходу дітям були подаровані значки у вигляді веселкової квіточки.

 

Переглянути фотографії

 

 


    Час невпинно йде вперед. Віддаляється чорна дата Чорнобиля , про яку з болем і сльозами згадуємо знову і знову. І хочеться, щоб більше ніколи і ніде у світі не повторилося подібне лихо.

    26 квітня 2019 р. в Піщанській школі було проведено лінійку-реквієм  «Чорнобиль-наша пам’ять , наша біль» . На якій учні школи пригадали найстрашнішу дату в історії нашого народу. Вшанували пам'ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи хвилиною мовчання.

 


         Згідно з планом  роботи школи   на 2018/2019 н. р.,  з метою прищеплення любові  до рідної  країни, мови, розвитку творчих здібностей, естетичних смаків, прояву інтересу до предмета, з 01 квітня по 08 квітня  2019 року проходив  науково-методичний   предметний Тиждень української мови  і літератури .

      Почався тиждень з лінійки, на якій було оголошено план роботи, заходи та очікувані результати. У проведенні тижня взяли участь учні 4 – 9 класів. Протягом Тижня були проведені заходи: 

        - Конкурси-жарти  «Веселі хвилинки від Веселинки» та гра «Весела перерва» (4 кл.), активними учасниками  яких стали  Пікуль Карина, Федік Іванна, Кузьмич Костянтин);

        - Лінгвістична вікторина «Подумай  і відгадай» у 7 класі (перемогла команда  «Українські орли», капітан команди Демидюк Максим);

       - Лінгвістичний ігроленд для учнів 6 і 7 класів (перемогла команда «Мова калинова», капітан  Пугач Соломія);

       -Інтелектуальна гра «Кращий знавець рідної мови» між учнями 5 і 6  класів (перемогу здобули учні 6 класу «Діти України», капітан команди Оліферчук Ганна);

       - «Філологічні посиденьки» учнів 5-7 класів, в яких найбільше балів у грі набрала  учениця 7 класу Пугач Соломія;

       - Конкурс читців виразного читання (5-8 кл), в якому І місце виборола учениця 7 кл. Пугач Соломія, ІІ місце – Дрімуш Ангеліна, 5 кл. та Шпанчук Софія, 7кл., ІІІ місце – Федік Мирослава, 8 кл. та Кузьмич Юлія, 7 кл. 

      Разом з тим діти мали змогу   переглянути  відео-проект «Життя і творчість  поетів-гумористів,   виготовили  стінгазету  до Дня сміху, плакати до творчості поетів та письменників, склали та розгадали ряд кросвордів.         Проведена акція «Спалимо суржик». Для учнів 10,11 класів було проведено лекцію «Культура мовлення сучасної молодої людини».

      До скриньки творчих успіхів надійшли  малюнки до творів, власні поезії учнів, лінгвістичні казки.

       У кінці тижня всіх переможців було нагороджено грамотами відповідно до результативності в конкурсах та вікторинах. Грамоти отримали й окремі учні, які були найактивнішими учасниками.

 

 

Переглянути фотографії

 

 



У переддень жіночого свята 8 Березня в школі відбувся концерт, який підготували педагоги-організатори та вчитель музики ( Заєць С. В., Демидюк Т. С., Оліферчук О. С.). Свою любов, шану, подяку за нелегкий труд, передають учні в своїх піснях всім жінкам, присутнім у святковій залі. 

Щирі дитячі слова привітання, промінь дитячої любові, ніжності торкнувся кожної жінки, яка засіває добром душі та серця дітей – це вчителі, працівники школи, кухарі, медсестра. 

 

Жіноче свято і весна

Несуть з собою дні погожі.

По всій землі, для всіх людей.

Весна і жінка дуже схожі.

 

Здоров'я, ніжності, тепла,

Кохання всім бажаємо!

Із першим святом на весні

Усіх жінок вітаємо!

 

 

 

Переглянути фотографії

 

 


З надзвичайною активністю та інтересом у школі пройшов тиждень образотворчого мистецтва. Згідно плану були проведені заходи, під час яких учні продемонстрували свої теоретичні знання, практичні вміння та навички, дізналися багато нового та цікавого.  

У понеділок урочистою лінійкою відкрили тиждень. В цей же день була оформлена виставка творів мистецтва учнів, батьків, учителів під назвою «Незвичайні роботи звичайних людей». Особливо вразили роботи батьків - Пугач Н. А., Федік Г. Т., Федік В. І., учителів - Демидюк Т. С., Заєць В. В., Заєць С. В., учнів - Федік Ю., Заєць М., Кузьмич В.

Вівторок. Відеофільм « Шевченко – художник з душею поета» подивились і обговорили учні 8 і9 класів. У 5 класі була проведена гра-подорож «У країні мистецтва». Переможцем стала команда «Веселі акварелі» . У конкурсі «Я розфарбую найкраще» в 1 класі перемогли Демидюк Є., Заєць Д., Кузьмич А. Учні 4, 5, 6 класів організували флешмоб «Давайте станемо метеликами».

Середа. Учні 8 класу створили презентацію «Сила мистецтва Катерини Білокур». В цей же день відкрилась персональна виставка учениці 6 класу Кузьмич Б. І. «Подивись на світ моїми очима», а в гості до учнів початкових класів завітала «різнокольорова казка», якій у 2 класі особливо сподобались роботи Пікуль С., у 3-му колективні роботи «Пейзаж», «Натюрморт», «Ілюстрація», «Портрет», у 4-му – команда-переможець «Веселі акварелі.»

Учні 7 класу побували у  віртуальній подорожі «До музеїв світу», під час якої ознайомилися з музеєм Гуггенхайма в Нью-Йорку, галереєю Уффіці у Флоренції, британським музеєм в Лондоні, побачили Сент-Шапель Лувр у Парижі та інші.

Четвер. У виставці стінних газет про відомих художників перемогли команди 7 і 8 класів. Учениця 9 класу Кузьмич А. зробила чудову рекламу для дівчат 8 – 11 класів «7 пензликів, які потрібно мати для бездоганного макіяжу».

Члени гуртка «Сувенір» на занятті ознайомилися з перлинами вишивки відомих майстрів « Миті моєї душі» і підготували свою роботу на районну виставку (Керівник Демидюк С. Г.).

П'ятниця. Піднесений настрій був у семикласників їхня команда «Пензлик» перемогла команду учнів 6 класу «Олівець» у КВК «Мистецький турнір». Учні 10 класу послухали лекцію психолога школи Демидюк Т. С. на тему «Кольоротерапія. Вплив кольорів на людину».  Цікавою була експрес – інформація учениці 9 класу Мельник І. для учнів 8, 9 класів «Цікавинки мистецтва». Для школярів 6 класу був проведений майстер-клас «Петриківський розпис».

 

Понеділок. На лінійці вчитель образотворчого мистецтва Демидюк З. А. підвела підсумки роботи тижня. Всі переможці конкурсів, активісти – учасники були нагороджені грамотами.

 

 

 

 

 

Переглянути фотографії

 

 


20 лютого 2019 року минає п'ята річниця від трагічних і героїчних подій на Майдані. Учні та педагоги зібралися на лінійку, яка розпочалася з Гімну України, щоб у скорботі низько схилити голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито в наш мирний час. На столі – запалена свічка, ікона Божої Матері у вишитому рушнику, квіти з чорною стрічкою… Вчитель історії Федік С.С. сказала, що сьогоднішній захід – данина пам'яті мужнім нашим співвітчизникам, які у листопаді 2013 – 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свободи людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. На жаль, це трагічна сторінка нашої історії. Шанс на зміни дістався нам, дорогою ціною… Сьогодні в Україні віддають належну шану тим, хто не вагаючись здійснив громадянський подвиг, хто ціною власного життя захищав демократичні цінності й національні інтереси.

Ведучі Демидюк С.Г. (вчитель математики) та заступник директора з виховної роботи Шевчик Л. П. розпочали дійство.

Вчителі (Гноянець Л. О., Гноянець Т.С., Шпанчук Л. А., Оліферчук О.С., Кузьмич Л.М., Животкова С. П., Приходько С. В., Заєць С.В., Шпанчук Р. І.) та діти (Шпанчук А., Власовець С., Деркач М., Ворошик Л., Антончук А.) читали вірші присвячені Героям Небесної Сотні.

Прозвучала пісня у виконанні учениць 8 класу «Нас не здолає холодна байдужість»,  вчителя музики Заєць С. В. та заступника директора з  виховної роботи Шевчик Л. П. «Мамо, не плач». Вчитель фізкультури Приходько С. В. та Заєць С. В. (вчитель музики) заспівали пісню-молитву «Ангели Майдану». Емоційні виступи учнів, вчителів, присвячені борцям за незалежність України, глибоко сколихнули серця і душі всіх присутніх. 

Пам'ять героїв було вшановано хвилиною мовчання. Після лінійки усі присутні взяли участь у акції «Білий Журавлик». Учні та вчителі по черзі чіпляли на «Дерево пам'яті» свого журавлика.

 

 

 

 

 

Переглянути фотографії

 

 


 

14 лютого 2019 року в школі, на уроці біології, в 6 класі пройшов захист учнями міні-проектів на теми:

1. Листопад

2. Квіти і комахи

3. Рослини мандрівники

4. Рослини хижаки 

 

Діти представили результати своєї роботи у вигляді плакатів, буклетів. В процесі захисту проектів були проведені вікторини, експрес-опитування, які були підготовлені самими ж учнями. За свою роботу учні одержали високі бали, смайлики і масу задоволень.

 

 

 

 

Переглянути фотографії

 

 


 

У ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Піщане пройшов тиждень протидії булінгу . Заходи в рамках тижня відбулися з 11 по 15 лютого 2019 р. 

Тиждень розпочався з флешмобу «Стоп булінг!», на якому старшокласники ознайомили з поняттям, формами та ознаками булінгу, оформлення стенду «Що треба знати про булінг», перегляд відеороликів «Нік Вуйчич про булінг у школі та як з ним боротися». «Зупиніться!!! Моя історія про булінг і Кібербулінг»

У вівторок з учнями 6 класу практичний психолог провела лекцію «Булінг у школі: щоце таке і як зним боротися». Для учнів 4,8 класу класні керівники провели бесіди «Стоп булінг»,  «Попередження булінгу серед підлітків», 

З учнями першого класу провели тренінг «Ні булінгу!», а також учні переглянули мультфільми про доброту.

У середу з учнями 5 класу було проведено засідання круглого стола «Як знайти вихід із ситуації насилля. Протидія булінгу», а з учнями 3 класу – тренінгове заняття «Ми  - проти булінгу в школі».

У четвер з учнями 10 класу було проведено тренінг «Профілактика булінгу в учнівському колективі».

У п’ятницю з учнями 2 класу - бесіда «Як допомогти дітям упоратися з булінгом» , усний журнал «Протидія булінгу» -  7 клас, тренінг «Як діяти в ситуації насилля» - 9 клас.

З 11 класом була проведена презентація «Шкільний булінг».

Тиждень закінчився інформаційно – профілактичним заходом на тему «Стоп булінг», який провели спільно  соціальний педагог та практичний психолог.

 

 

 

 

 

Переглянути фотографії

 

 


Уже традиційно в першу суботу лютого в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Піщане проходить вечір зустрічі з випускниками. Цьогоріч на свято були запрошені  випускники, які закінчили школу в 1969, 1979, 1999 та 2009 роках. Були присутні випускники, які вже давно не проживають у селі, ба й навіть в Україні. Шкільна громада прагнула показати усе, чим пишається школа: новими кабінетами, обладнанням, меблями, естетичним виглядом. Вразив випускників святковий концерт , підготовлений педагогами-організаторами Демидюк Т. С. та Оліферчук О. С., вчителем музики Заєць С. В. Особливо випускникам та запрошеним сподобалися пісні у виконанні учнів 6, 7, 8 та 11 класів.

      Проте особливою перлиною на святі були спогади випускників про цікаві й кумедні випадки зі шкільного життя.

Заступник директора з ВР Шевчик Л. П.

 

 

Переглянути фотографії

 

 


22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.

В знак шани об'єднання українських земель в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Піщане було проведено ряд заходів відзначення 100-річчя цієї події. Педагоги-організатори Демидюк Т. С. та Оліферчук О. С. підготували єдиний урок Соборності "Єднання заради незалежності". В коридорі школи учні та учителі утворили "живий ланцюг єднання", де продемонстрували нероздільність і єдність нашого народу. Для учнів початкових класів Гноянець Л. О. підготувала годину спілкування "22 січня - День Соборності України", на якій учні виконали Гімн України та переглянули тематичний відеоролик.

Демидюк Т. С. зі старшокласниками створили лепбук "Україна єдина".

 

ЗДВР Шевчик Л. П.

 

 

Переглянути фотографії


Незвичайна,інтерактивна педагогічна рада відбулася у ЗОШ с.Піщане.Досвідом про інноваційні підходи до проведення сучасного уроку поділились учителі Гноянець Л.О.,Шпанчук Р І.,Оліферчук Н.С.,Шпанчук Л.А.,Федік С. С.Заступник директора з НВР Федік Л. І.не тільки узагальнила досвід педагогів,а й організувала роботу в групах,які дослідили,що кінцевою метою інноваційних підходів до проведення сучасного уроку є результативність.Директор школи Демидюк С.С.проаналізував стан вивчення географії в школі,а заступник з ВР Шевчик Л.П.підвела підсумки відвідування учнями школи в l півріччі.

 

 

Переглянути фотографії

 


           Новорічні свята-чарівні . На передодні Нового року, 27, 28 грудня 1918 року у Будинку культури було проведено Новорічні свята. Саме з цього часу ми всі знову починаємо вірити в казку, сподіваємося на щасливі зміни і ,затамувавши подих, загадуємо бажання. А щоб ці бажання справдилися, учням школи потрібно було підготовити казкову атмосферу - прикрасити новорічну ялинку, актову залу. Саме новорічна ялинка - найголовніший атрибут Нового року.

    У цей день у всіх учнів, вчителів та батьків був передсвятковий настрій, відчуття казки та чогось чарівного – новорічного . Святкування Нового  року проходило у 3 зміни : п’ятирічки та 1клас (27.12.2018р. о 10.00 год.), 2-4 класи (27.12.2018р. о 13.00 год.), 5-11 класи (28.12.2018р. о 17.00 год.).

  Святкову програму для учнів початкових класів вели казкові герої: Попелюшка, Баба яга , Чорт, Блазень, Сніговик , Червона Шапочка,  Дід Мороз та Снігуронька. Учні 2-4 класів підготовили казки на новий лад: «Ріпка»(учні 2-го класу з класним керівником Гноянець Т.С.), «Червона Шапочка» (учні 3-го класу з класним керівником Шпанчук Р.І.), «Колобок» (учні 4-го класу з класним керівником Федік Г.Д. ). Традиційно учні початкових класів водили хороводи які розучили разам із учителем музики Заєць С.В., танцювали круг ялинки, хизувалися новорічними костюмами.

    Новорічні свята – це чудовий спосіб проявити акторські здібності. Активними учасниками на новорічних дійствах стали учні 6,7, 8, 9 ,11 класів.

    По закінченню свята для старшокласників була організована Новорічна дискотека.

 

 

 

Переглянути фотографії


 

Згідно плану роботи школи, наказу директора  від 10.12.2018 р №131, з метою вивчення нових форм і методів роботи з дітьми, розвитку творчості учнів, узагальнення та поширення передового педагогічного досвіду, підвищення професійного рівня та інтелектуального розвитку учнів та залучення учнів до позакласної роботи, з 18 по 22 грудня 2018 року в  школі  проходив  Тиждень  трудового  навчання.

Мета  проведення тижня: профорієнтаційна  робота  серед старшокласників, виховання  позитивного  ставлення,  шани  і  поваги  до  праці  та  до людей,  розкриття творчих здібностей учнів школи.

Тиждень розпочався  з  проведення тематичної лінійки  «У світі тисячі професій,  і лиш  одна  із них – твоя!»,  на  якій учні познайомилися із різними видами  робітничих професій. В  рамках тижня під керівництвом вчителя трудового навчання Федіка В. М. відбулися  заходи,  які охопили всіх учнів школи, під  час  проведення яких діти мали змогу продемонструвати свої уміння  та  здібності  в  різних  конкурсах  та  вікторинах: «Без труда нема плода» (уч. 9 кл.), «Господарочка»» (6-7 кл.), «Знавці  трудового навчання» (5-8 кл.), «Сучасна дівчина  вміє робити все»(6-7 кл.), «Найрозумніший» (8 кл.), де діти мали змогу стати дизайнерами і модельєрами та продемонструвати свої знання з трудового навчання.

Разом з тим пройшов  конкурс малюнків «Моя улюблена професія», у якому відзначилися роботи учениці 6 класу Кузьмич Богдани, учениці 7 класу Шпанчук Мирослави та учениці 8 класу Савонюк  Юлії. У  конкурсі складання кросвордів з  трудового навчання слід відмітити учнів 6 класу: Федік Олену, Кузьмич Богдану та Федік Іванну. Учні школи мали змогу познайомитися із творчими роботами  своїх товаришів, батьків, вчителів та працівників школи під  час  проведення виставки «Ми майстри умілі руки» (6,11 кл.).  Упродовж тижня  розгадувалися кросворди та загадки (3-6 кл.).

У проведення тижня трудового навчання  включилися й вчителі  початкових класів  Дівончик К. В. та Кузьмич О. Д. Ними були проведені бесіди з учнями  3,4 класів про значення праці в житті людини, підготовлена виставка дитячих робіт,  відкриті уроки.

Вчителі трудового навчання при проведенні заходів застосували різні засоби, форми, методи для творчого розвитку школярів, підтримки їхніх особистих нахилів та здібностей на основі психологічних та дидактичних принципів навчання.

 Перераховані заходи дали можливість прогнозовано впливати на здобуття учнями знань, на знайомство з майбутньою професією, готують їх до самостійного життя, виховують почуття гордості, самоповаги, впевненості у своїх можливостях, відчуття того, що ти багато чого вмієш, знаєш і можеш!

 

Тиждень був насиченим  і  цікавим. Діти із задоволенням приймали участь у конкурсах і заходах та були нагороджені грамотами. 

 

 

 

Переглянути фотографії


День Святого Миколая відзначили у Піщанській школі для дітей із садочка з короткотривалим перебуванням.

Учні провели тематичний

 концерт «Святий Миколаю,

 прийди до нас» та отримали багато прекрасних подарунків.

 Найулюбленіше свято, якого чекає вся дітвора – день Святого Миколая. З нетерпінням на нього ждали діти Піщанської школи. Саме в переддень свята до дітей завітав Святий Миколай. За традицією він прийшов з подарунками.

 На свято 19 грудня традиційно завітав, сільський голова Смаль Р. П., який сердечно привітав учнів початкової школи з гарним святом, побажав миру, здоров’я та благополуччя, а ще потішив дітей «миколайчиком»: шоколадками.

 Роздаючи солодощі, Святий Миколай бажав дітям бути чемними, робити добро, не ображати нікого, не  сваритися.

 Ще довго лунала пісня «Ой хто, хто Миколая любить», веселий сміх щасливих дітей. Діти дякували Миколаю за подарунки та просили у Господа  щасливої долі тим, хто подарував їм таке веселе свято.

 Сценарій свята підготували педагоги – організатори Демидюк Т. С., Оліферчук О. С.

 Свято для 1-го класу підготувала класний керівник Гноянець Л. О.

           Подібні заходи в школі проводяться не вперше, але сценарії свят ніколи не повторюються. Завжди щось вдосконалюють, вигадують нове. Адже, в школі надзвичайно багато уваги приділяється розвитку творчих здібностей дітей: як тільки дитина починає проявляти нахил в якійсь сфері – вчителі намагаються підтримувати та розвивати її можливості.

           Цього ж дня соціальним педагогом школи Кузьмич Л. М. був проведений виховний захід «Урок доброти й милосердя» для першокласників, дітей з інвалідністю та дітей-сиріт.

 

ЗДВР Шевчик Л. П.

 

 

 

Переглянути фотографії


 День збройних сил України – одне з найважливіших свят в нашій країні, особливо в цей час. День збройних сил України щорічно відзначають 6 грудня.

 В нашій школі це свято розпочалося зі святкового концерту «З Днем збройних сил».

 Метою свята було навчити поважати історію свого народу, його давні традиції; ознайомити дітей зі славним періодом козаччини; виховувати у дітей шанобливе ставлення до власної історії та спонукати до наслідування кращих козацьких рис; викликати інтерес до історії військ України.

 Учні школи привітали усіх чоловіків та майбутніх захисників. В залі звучали вірші, пісні та привітання.

 На свято були запрошені учасники АТО, батьки, чоловіки та хлопчаки.

 Учні початкових класів (2-3 кл.) провели конкурсні програми для своїх однокласників та батьків.

 

ЗДВР Шевчик Л. П.

 

 

 

 

 

Переглянути фотографії


Учні 11 класу загальноосвітньої школи с. Піщане, організували флешмоб, приурочений до дня боротьби зі СНІДом. Учні 10 та 11 класів створили «живу» червону стрічку – символ солідарності із ВІЛ – позитивними та хворими на СНІД. Пройшов флеш-моб на передодні 1-го грудня у приміщенні школи. 

Кожен учень старшої школи та педагогічні працівники мали змогу прикріпити червону стрічку, як символ боротьби зі СНІДом, і висловити свою надію на майбутнє без СНІДу. 

У школі був оформлений інформаційний стенд відповідної тематики.

Нагадаємо, що 1-го грудня із 1988 року відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

 

 

 

Переглянути фотографії


Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безвинних людей зійшло у могилу - старих і молодих, дітей, і ще ненароджених - у лонах матерів.

  Невідома кількість жертв – від 3 до 12 мільйонів, але протягом всієї історії людства вважається найбільшою трагедією.

  23 листопада 2018 р. учнями 6-8 класів було проведено лінійку-реквієм «Січка Пам’яті», про тяжкі 1932-1933 роки. Школярі запалили свічки пам’яті ,та хвилиною мовчання вшанували мільйони невинно убієнних людей.

 


В ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Піщане, було проведено загальношкільну тематичну лінійку до Дня Гідності та Свободи України. Який щорічно відзначається 21 листопада.  

Метою заходу було формування у вихованців почуття патріотизму, яке включає в собі такі базові складники як любов до Батьківщини, народу. В межах заходу було надано об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні на початку XXІ століття. Цей захід був націлений на вшанування подвигу, мужності, стійкості, відданості, патріотизму громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 – лютому 2014р. р. постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.

В заході взяли участь учні 2-го, 3-го та 6 класів.

Упродовж заходу вихованці:

- Читали вірші, присвячені полеглим за свободу;

- Мали змогу більш детально дізнатися про події Революції 2004 та 2013-2014рр.;

- Побачили відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу;

- Вшанували пам'ять Небесної сотні та всіх полеглих за незалежність України хвилиною мовчання;

- Учні 3-го класу створили «живий» прапор України.

 

 

 

Переглянути фотографії


16 листопада в загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів с. Піщане відзначили Міжнародний день Толерантності. Основною метою було: ознайомити учнів з поняттям «толерантність», виявити основні риси толерантності, сформувати правильне уявлення щодо толерантної поведінки, виховувати почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій і культури різних народів, продовжити формування толерантного ставлення однокласників між собою, сприяти розвитку в учнів самосвідомості, яке допомагає дітям побачити себе та інших такими, які вони є насправді, розвивати терпимість до відмінностей між людьми. 

Учнів початкової школи (1-4 класи) мали змогу переглянути мультфільми про толерантність та добро, під час перегляду діти висловлювали свої думки та  враження.

В школі проходив конкурс між учнями 1 – 11 класів на найкращу «Емблему толерантності». Так учні 2 –го класу разом із класним керівником  Гноянець Т. С. створили «Квітку толерантності» на пелюстці, якої були зазначені риси толерантної людини і діти мали можливість ознайомитись з цими рисами і в подальшому розвивати їх у собі.  Школярі 1-го та 3-го класу із допомогою класних керівників Гноянець Л. О. та Шпанчук Р. І. створили міні-плакати «Дружні долоньки єдності» на знак того, що «Ми різні, але ми – рівні. Принцип толерантності».

Учні 5-го класу зробили «Дерево толерантності» де школярі мали змогу висловити закони добра, щирості, чесності, терпимості, співпереживання та любові, що діють у світі.

6 клас та 7 дуже творчо підійшли до виконання завдання створивши «Планету толерантності» де були записані визначення слова толерантності різними мовами земної кулі. 8 клас оформили міні-плакат «Ми всі – діти Землі».

Учні, педагоги, батьки і бажаючі протягом тижня мали змогу почитати  цікаву інформацію до дня Толерантності на стенді «Соціально – психологічна служба інформує».

 

Педагог-організатор

Демидюк Т. С.

 

 

 

 

Переглянути фотографії


9 листопада 2018 року у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів пройшов День української писемності та мови. Учні та вчителі школи стали активними учасниками різних заходів, що проводилися в цей день. З метою виховання в учнів почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідної мови між учнями 5 класу пройшов конкурс знавців української мови "Бринить, співає наша мова...", який підготувала та провела Животкова С. П., вчитель української мови та літератури.

Учні випускних 9, 11 класів, педагогічні працівники школи взяли активну участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту.

 

 

 

Переглянути фотографії


     28 жовтня вся країна відзначила День визволення України від німецько-фашистських загарбників. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України.

     В рамках відзначення 74-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників у Піщанській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено лінійку пам’яті «А пам'ять священна…» На якій було згадано про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над окупантами. Полинули пам’яттю в минуле і згадали про наших визволителів. Вшанували пам'ять про них хвилиною мовчання.

 


Протягом жовтня місяця в Піщанській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. Місячник присвячено видатному українському педагогу-гуманісту, вченому зі світовим ім’ям В. О. Сухомлинському з нагоди 100-річчя від дня його народження.

Проходив місячник під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини».

Шкільна бібліотека, як обов’язковий структурний підрозділ закладу загальної середньої освіти, є однією з ланок у системі формування творчого учня. Бібліотекар, Шпанчук Жанна Павлівна, створює комфортні умови для повноцінного інтелектуального спілкування дітей і підлітків, сприяють поповнення їх інформаційного багажу, надають творчий простір для проведення дозвілля. Залучаючи дитину до читання, бібліотекар не тільки відкриває шляхи до важливих джерел інформації, але й робить значно важливішу справу – сприяє творчій самореалізації особистості.

Саме творчість є найважливішою складовою успішної, всебічно розвиненої особистості, тому головною метою діяльності шкільної бібліотеки є створення умов для розвитку такої людини, її духовного зростання та творчої самореалізації засобами книги.

Для виконання цієї мети в шкільній бібліотеці було проведено ряд заходів: літературна подорож «Казковий світ В. Сухомлинського», книжкові виставки, «Світоч української педагогіки» - свято до100 – річчя від дня народження В. Сухомлинського.

 

 

Переглянути фотографії


18 жовтня 2018 року в ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Піщане до Європейського дня проти торгівлі людьми, практичним психологом Демидюк Т. С. було проведено заняття з елементами тренінгу та перегляд відео лекторію «Правда про торгівлю людьми» з учнями 9 – 10 класів. В кінці заняття учням роздали пам’ятки, які будуть нагадувати  яким документами потрібно керуватися при праці влаштуванні на роботу за кордон.

Download
Тренінг Про торгівлю людьми.pdf
Adobe Acrobat Document 266.0 KB


12.10.2018 року у школі відзначали День збройних сил України проведенням військово-спортивного свята "Козацькі забави". Свято проходило в два етапи: перший – це загальношкільний захід, який підготувала педагог організатор Демидюк Т. С. «День козацтва». Другий етап під керівництвом вчителя фізичної культури Приходька С. В.– це безпосередньо спортивні змагання, які визначали найспритніших та найсильніших (піднімання гирі 16 кг., амреслінг), найвлучніших (стрільба по мішенях), найдружніших (перетягування канату), конкурс козацької пісні, найшвидших (чищення картоплі). Учасниками були старшокласники, педагогічний колектив та обслуговуючий персонал. Підтримували звичайно ж вболівальники учні школи. Переможців нагородили почесними грамотами .

 

 

Переглянути фотографії


     Відзначаючи 100-літній ювілей від дня народження В.О.Сухомлинського, педагоги ЗОШ |-||| ст. с. Піщане провели дуже цікавий методичний діалог, який організувала заступник директора з навчально-виховної роботи Людмила Іванівна Федік. Під час діалогу вчителі ділилися досвідом навчання і виховання учнів за методикою великого педагога -новатора, переглядали фільми про життя і творчість Сухомлинського. Цікавими були інтерактивні вправи "Обери відповідь", "Займи позицію", "Асоціативне гроно", "Мікрофон" і т. п. Педагоги формували риси сучасного вчителя, порівнювали їх із побажаннями школярів.

 

 

Переглянути фотографії

 


       З метою відзначення 100-річчя від Дня народження Василя Сухомлинського та вшанування  пам’яті  видатного  українського педагога у ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Піщане проведено ряд  виховних заходів.

    Змістовною, цікавою і пізнавальною для наших вихованців  була загальношкільна  лінійка «В. Сухомлинський - славетний педагог, письменник, вчений». Не менш важливим став перегляд відеопрезентації «Життя  і творчість  Василя Сухомлинського». Крім того, пройщли інформаційні хвилинки, години спілкування, тематичні уроки».

     Педагогічні ідеї великого мислителя висвітлено на читацькій конференції в 11 класі «Серце віддаю дітям» (кл. кер. Пікуль Л. І.), на якій учні  розповідали цікаві факти з біографії в. О. Сухомлинського, читали й аналізували його твори для дітей і провели конкурс на краще художнє читання прозового твору, переможцем якого стала Юлія Федік.     

       Учителями школи, класними керівниками заплановано різноманітні заходи щодо відзначення 100-річчя  педагога, які пройдуть протягом навчального року.

 

 

Переглянути фотографії

 

Заходи щодо підготовки та проведення

100-річчя від Дня народження Василя Сухомлинського

Щорічно в першу неділю жовтня в більш ніж 100 країнах світу відзначається одне з найпотрібніших свят – день вчителя. Це свято для всіх вчителів та працівників сфери освіти – день, в який проголошуються роль та заслуги вчителів в процесі якісної освіти на всіх рівнях, а також, їх неоцінний внесок в розвиток суспільства.

  Цього року цей день пройшов на «Ура!»  Учні школи підготували святковий концерт «Серця віддаємо вчителю»  на честь вчителів, де висловлювали свою подяку за любов,  розуміння, за те, що допомагають стати на вірний шлях. Старшокласники мали можливість спробувати себе в ролі педагога, зрозуміти і відчути, як це бути вчителем. Досягнення цього дня стали безцінним досвідом, залишили в пам'яті враження і спогади на все життя.

 

 

Переглянути фотографії

 


 

12 вересня 2018 року відбувся профілактичний урок на тему "Я - учасник дорожнього руху", якого провів майор поліції Дейнека А. С. Учням було зачитано закони України про правила дорожнього руху.

 

 

 

 

Переглянути фотографії

 


Перший вересневий день ясним осіннім промінчиком постукав у вікна всіх школярів, запрошуючи їх до країни знань, до нових звершень.

Традиційно у загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів села Піщане цей день розпочався зі святкової лінійки, на яку завітали почесні гості: Володимир Миколайович Левосюк, лісничий Боровненського лісництва, отець Миколай, настоятель Свято-Покровського храму. Гості бажали миру і добра всім присутнім, директор школи також привітав учнів, вчителів і всіх присутніх з новим навчальним роком, зачитав привітання від голови сільської ради Ростислава Павловича Смаля, який не зміг прийти на свято.

Найважливішим є цей день для маленьких першачків, які вперше вступають на незвіданий шлях. Дітлахи віршованим гумором презентували себе як майбутніх школярів НУШ.

Вдалого навчального року, дорогі наші діти!

 

 

Переглянути фотографії